Batikblaadjes katoen Essential grote rugzak Bradley Paars Vera j99 Nwt 23672 txhrsCQdB

Select Page

Leather Color Woman's Nwt 00 Etienne Msrp328 Aigner HoboTan rWdoEQexBC

27 nov 2018 | ,

kasjmier Of Giorgio's 48 Palm Beach wollen en jurkmaat DH29WIE

XJet maakt het nabewerken van 3D geprinte metalen werkstukken makkelijker. Supportmateriaal voor metaal op de Carmel AM systemen is namelijk oplosbaar. Het materiaal tast het metaal niet aan. Aan de hand van een boor met 2399 gaten die intern met elkaar verbonden zijn, wil XJet de mogelijkheden van deze innovatie demonstreren.

XJet gaat boor met 2399 uitstroomgaten voor koelsmeermiddel 3D printen in metaal

Post processing was een actueel thema op de laatste editie van Formnext. Het Israëlische XJet heeft daar een eigen oplossing voor: oplosbaar supportmateriaal voor het nieuwe RVS-materiaal dat XJet eerdaags op de markt brengt. Iets dat bij de FDM-technologie al langere tijd bestaat maar bij metaal nog niet. “Dit is een van de eerste innovaties uit ons nieuwe AM-center waar twaalf van onze Carmel machines alleen gebruikt worden voor technologie-ontwikkeling”, zegt Dror Danai, Cheif Business Officer van de ontwikkelaar van NanoParticle Jetting (NPJ) printtechnologie.

 


Metaal wordt niet aangetast

Het supportmateriaal wordt direct op het metalen werkstuk geprint. Het water- en oliebad dat XJet gebruikt om het supportmateriaal op te lossen, tast niet het metaal van het werkstuk aan. Er wordt namelijk geen zuur gebruikt maar een neutrale olie in water. Door met lucht turbulentie in het bad te veroorzaken, wordt de afbouw van het supportmateriaal versneld. Bij de kleine onderdelen die XJet print, vergt het proces slechts minuten.

 

Boorkop

Voor het keramisch materiaal had de Israëlische fabrikant zo’n oplossing al, voor metaal is deze nieuw. Officieel is het nog niet vrijgegeven. Binnenkort wil men een metalen versie printen van de keramische boorkop die eerder dit jaar in de VS werd getoond. In deze boorkop zitten 2341 gaten van elk 190 µm. Elk gat is via een intern kanaal verbonden aan de toevoer van koelsmeermiddel. “Eind maart willen we deze boor tonen maar dan geprint van metaal. Zonder wateroplosbaar supportmateriaal is dit onmogelijk”, zegt Danai.

 

Huisshow in UK; Beneluxmarkt vanuit Israël

XJet heeft overigens een zeer succesvolle Formnext achter de rug. Op 4, 5 en 6 december toont men de technologie voor het eerst bij de nieuwe distributeur Carfulan Group in het Verenigd Koninkrijk, die een XJet Carmel 1400 systeem in de showroom plaatst. Op de beurs is tevens het contract getekend met een nieuwe partner in Rusland. Duitsland en de Benelux wil XJet rechtstreeks vanuit Israël gaan bewerken, zo zei Dror Danai in Frankfurt. Duitsland beschouwt hij als een thuismarkt. XJet heeft hier al een systeem staan bij Oerlikon-dochter Citim. Binnenkort wordt ook de eerste machine geplaatst bij Beam-IT, het grootste 3D printservicebureau van Italië.

Sz SassBideverfraaid State 38altered Top Tank Tee KT3lc1JF

 

 

Share:

Herensize 33x29 Fly Megatron Blue Zeldzaam rits Jeans Denim Transformers katoenen EIW2D9YH

Related Posts

Herensize 33x29 Fly Megatron Blue Zeldzaam rits Jeans Denim Transformers katoenen EIW2D9YH

BASF en Materialise: geslotenheid 3D printmarkt openbreken

22 juli 2018

Voestalpine: €50 miljoen voor uitbreiding AMHerensize 33x29 Fly Megatron Blue Zeldzaam rits Jeans Denim Transformers katoenen EIW2D9YH

9 augustus 2017

Editie 1 2019

Mediapartners

Gratis abonnement

Gratis e-mailnieuwsbrief en kwartaalmagazine

Schrijf je hier in voor de wekelijkse e-mailnieuwsbrief. Je ontvangt dan tevens vier keer per jaar het magazine, digitaal of print. 

You have Successfully Subscribed!

3D Print magazine: nieuws, achtergronden en analyses voor de 3D print professional!
Herensize 33x29 Fly Megatron Blue Zeldzaam rits Jeans Denim Transformers katoenen EIW2D9YH Herensize 33x29 Fly Megatron Blue Zeldzaam rits Jeans Denim Transformers katoenen EIW2D9YH Herensize 33x29 Fly Megatron Blue Zeldzaam rits Jeans Denim Transformers katoenen EIW2D9YH Herensize 33x29 Fly Megatron Blue Zeldzaam rits Jeans Denim Transformers katoenen EIW2D9YH
Share This